Isolering – kan det betale sig at efterisolere dit hus?
Hos Økonomitjek, går vi generelt op i, hvordan man kan sidde billigere i sit månedlige budget. Vi kommer her med nogle eksempler på, hvornår det kan betale sig at få efterisoleret sit hus.
Overordnet vil vi sige, at det i de fleste tilfælde betale sig at efterisolere sit hus eller bygning, hvis dit hus er fra før 1990. Når det er sagt afhænger det naturligvis af mange faktorer.
Hvorfor efterisolere?
Efterisolering kan reducere varmetab gennem tag, vægge og gulve og dermed medvirke til at sænke energiforbruget og varmeregningen. Jo mere effektivt huset er isoleret, jo mindre varme vil gå tabt, og jo mindre energi skal bruges til at opvarme bygningen.
Det er vigtigt at påpege, at omkostningerne ved efterisolering kan variere afhængigt af husets alder, størrelse og tilstand samt de materialer, der bruges til efterisoleringen. Men generelt set vil investeringen i efterisolering ofte være rentabel over tid, da de besparelser, der opnås gennem lavere energiforbrug, kan overstige omkostningerne ved efterisoleringen.
Derudover kan efterisolering også forbedre boligkomforten, da det kan mindske kuldenedfald, træk og kondensproblemer i bygningen.
Så alt i alt kan det betale sig at efterisolere, både økonomisk og komfortmæssigt, men det er vigtigt at overveje de specifikke omkostninger og gevinster ved efterisolering for ens specifikke hus eller bygning.
Er du i tvivl om tilstanden af dit hus og isoleringen?
Du kan få et gratis isoleringstjek her, hvis dit hus er fra før 1984. Det er ret fin service og et godt tilbud. Det er selvfølgelig ingen hemmelighed, at de også gerne vil udføre arbejdet på efterisoleringen, hvis det vurderes som relevant. Men de gør det også ret godt. De har en TrustPilot på 4,6, som er rigtig flot score. Du kan få en pris på stedet, hvis ønsket. Men det er naturligvis helt uforpligtende. De er dækket af både Byg Garanti og Håndværkerens Tryghedsgaranti.
Se alle muligheder for at få tjekket dit hus gratis:
Isoleringstjek
Tagtjek
Solcelletjek
Forårstjek
Hustjek
Hvornår er huset opført eller renoveret?
Tilstanden af isoleringen i dit hus eller mangel på samme, afhænger selvsagt meget af alderen på dit hus. Det har ikke altid været et krav, at huse skulle isoleres. Først i 1961 kom, der så småt de første krav til isolering af huse. Mens der i 1977 kom stramninger i forbindelse med energikrisen.
Tilbagebetalingstid på din ”grønne investering”
Tilbagebetalingstiden og rentabiliteten afhænger i høj grad af, hvordan du finansierer isoleringsopgaven og hvor stor en effekt efterisoleringen har på din varmeregning.
Kan du finansierer det i forbindelse med huskøb eller omlægning af lån, vil du med et fastforrentet lån til en lav rente og med 30 års løbetid, skal du betale en forholdsvis lav månedlig ydelse, som skal sættes op mod den månedlige besparelse på varmeregningen, som du opnår ved isoleringen.
Den lave ydelse op imod det, du sparer i varmeudgifter om måneden, vil sandsynligvis gøre, at du sparer penge fra første dag.
Betaler du opgaven med fx opsparing og regner med en tilbagebetalingstid på fx 6 år – altså der går 6 år før du har sparet samme beløb i varmeudgifter, som du har betalt for opgaven - vil projektet selvsagt først give overskud efter 6 år.
Jydsk Tagteknik har nogle virkelig gode finansieringsløsninger, hvor du kan låne gratis i 36 mdr. (som i helt gratis). Altså en ÅOP på 0 %. Det betyder altså at det bliver ret nemt at sammenligne, om din investering betaler sig med det samme.
Eksempel: Din isoleringsopgave koster 15.000 kr., svarende til 417 kr. pr. måned over 36 mdr.
Prøv selv at beregne muligheder på din adresse her.
Der er generelt rigtig mange gode artikler på dette område, hvor du kan blive endnu klogere på et isoleringsprojekt. Meget af vores inspiration kommer bl.a. fra Bolius, som har rigtig mange detaljerede oplysninger. Se bl.a. disse artikler:
https://www.bolius.dk/kan-efterisolering-betale-sig-17523
https://www.bolius.dk/tjek-om-dit-hus-traenger-til-efterisolering-17522